Обявен е оранжев код за интензивни валежи от дъжд в Сливен

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е обявен днес за Сливен. Сумарните количества валеж ще са до 40-50 л/кв.м, на отделни места и повече, съобщават от Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На териториалните структури на ГДПБЗН е разпоредено стриктно следене на обстановката и повишаване при необходимост на готовността при възникване на извънредни ситуации или за въвеждане на плановете за действия при наводнение.

При възникване на критична /бедствена ситуация, моля своевременно да се уведомява  Оперативния дежурен в група „Оперативен център” на РДПБЗН- Сливен.Телефон: 044 662 554 и 044 644 336 /  Факс: 044 639 112 и 044 644 283. Еmail: fire-oc-sliven@mvr.bg

На места в Югоизточна България валежите ще са придружени с гръмотевични бури, има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, в източните райони: 10°-15° . Максималните температури също ще са в широк интервал: от 11°-16° в Западна България до 23°-25° в югоизточните райони. През нощта срещу събота, с изключение на северозападните райони, валежите ще продължат, по-интензивни ще са в Източна България.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук