Обяват грипна епидемия в Сливен от утре, учениците излизат във ваканция до 7 февруари

Обявяват грипна епидемия в Сливен от утре -29 януари, учениците излизат във ваканция до 7 февруари, включително. Заради почивните дни те ще са на училище на 10 февруари, съобщи за Slivenpost.bg. Милена Чолакова – директор на РУО Сливен. Решението за обявяването на епидемията е взето днес по време на заседание на Областния оперативен щаб за борба Грип и ОРЗ, на който беше разгледана актуалната епидемична обстановка.

Очаква се Милена Чолакава да издаде официална заповед за дните, в които децата няма да са на училище.

От утре се прекратяват плановите операция, свижданията в болниците, плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и профилактичните прегледи и имунизации. Спират се масовите мероприятия и тренировъчни процеси в спортните зали,съобщи д-р Даниела Калева – директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ Сливен.

РЗИ – Сливен апелират и препоръчват на гражданите при първи симптоми на неразположение, да се обърнат към личния си лекар, или да посетят най-близката болница. По този начин могат да бъдат избегнати усложненията, които ще настъпят на по-късен етап.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук