Обявиха конкурс за Димитровден на тема „Моят град – история, традиции, култура и образование“ 

„Моят град – история, традиции, култура и образование“ е темата на конкурс за есе, който се организира съвместно от Областната администрация, Регионалното управление на образованието и Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен. Конкурсът е посветен на 26 октомври, Димитровден – празника на града.

В него могат да участват всички желаещи ученици от 11 и 12 клас.  Изискването е есетата да са с обем до три печатни страници. Творбите трябва да се изпратят до зам.областния управител Димитринка Петкова на адреса на Областната администрация на ул. „Д.Добрович“ 3, в два екземпляра, с посочени имена на научния ръководител и трите имена на автора, училището, класа и телефон за връзка.

Целта на конкурса е да бъде поощрен интереса на учениците от Сливен към епохата на Възраждането и развитието на града до наши дни, както и да се развият уменията им за работа с исторически и литературни източници. При оценяването ще се вземат предвид проявените оригиналност и творчество, дълбочината на осмисляне и достоверност по темата, умението за излагане на факти, езиковата и стилистичната култура.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 23 октомври. Награждаването ще бъде извършено от 17 ч. на 24 октомври, в РИМ „Д-р Симеон Табаков“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук