ОДФ Сливен продължава кампанията за осигуряване на таблети за дистанционно обучение на нуждаещи се ученици в региона

ОДФ Сливен продължава кампанията за осигуряване на таблети за дистанционно обучение на нуждаещи се ученици в региона. Инициативата е част от осъществяване на глобалните цели за устойчиво развитие, категоризирани от Организацията на обединените нации. Една от тези цели е и качественото образование. Равният достъп до образование за всички по света е висша глобална цел. Всички ние не бива да допускаме прекъсването на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи. Трябва да се стремим към осигуряване на условия за ефективност на образованието, както и противодействие на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние.

През изминалата 2020/2021 учебна година ОДФ Сливен осигури 30 таблета за нуждаещи се ученици от гр. Кермен и селата Бяла, Гавраилово, Крушаре, Самуилово и Селиминово.

Фонда ще осигури още 60 таблета за учениците в малки, отдалечени, населени места от общината, на които им предстои поредна трудна и изпълнена с предизвикателства 2021/2022 учебна година. Така ще се присъединим към усилията на местните училища и Министерството на образованието от миналата година да осигурят на най-нуждаещите се ученици достъп до дистанционно обучение.

Кампанията на Фонда се реализира благодарение подкрепата на местни дарители и безвъзмездните средства, предоставени от Академията за развитие на филантропията в Полша(ADPP) по Програмата за „Глобални предизвикателства  Местни решения“ (GCLS), която е съфинансирана от Фондация “Чарлз Стюарт Мот“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук