ОИК:12 са кандидатите за кмет на Сливен, 351 искат да стават общински съветници

12 са кандидатите за кмет на Сливен, 351 искат да стават общински съветници, това сочат данните на ОИК Сливен редставени днес пред медиите. Двама кандидати за съветнци ще бъдат заличени от списъците. Единият ще бъде премахнат по молба на партията, която го издига, а другият – Христо Батинков е представил недействителни подписи в негова подкрепа, съобщи председателят на комисията Росица Тодорова. Тъй като по закон се изисква да има 1000 действителни подписа за да бъде действителна регистрацията му, а при него са установени само 800 такива.Предстои проверка на подадената в РИК информация в служба ГРАО и може да има още заличени регистрации, допълни тя.

Избори за кмет на кметство ще има в 28 населени места в Общината, в 17 ще бъдат назначени кметски наместници на по-късен етап, допълни тя. класическа ще е битката в Кермен , където кандидатите са само двама- на ГЕРБ и БСП Най-голям интерес към кметското място има в селата Крушаре, Бяла, Тополчане, където има по 5-ма кандидати, в доста от селата пък има само по двама желаещи да седнат в кметския стол. До момента не са подавани жалби и сигнали за нарушения в ОИК. Най-младият кандидат за общински съветник е от листата на АБВ, а най- възрастният от БСП.

Интересен прецедент на тези избори е, че има един кандидат за общински съветник който участва в листите на три различни партии.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук