Оперната певица Татяна Шиварова: Сливналии, дайте криле на младите оперни дарования

Шест млади оперни дарования от България, Италия и Испания ще се представят по време на гала-концерт под наслов „Млади криле“ организиран в Сливен от оперната певица Татяна Шиварова. Трите български певици са участнички в нейния майсторски клас, който ще се проведе от 15 до 20 юни в Сливен, а останалите трима вече са преминали през обучение при Татяна Шиварова. Въпреки, че живее в Италия, певицата често се връща в родния Сливен и този път по време на престоя си отново ще помага на млади таланти, които искат да градят кариера в оперното изкуство. Концертът тя организира със собствени средства и сили.

„Сливналии, дайте криле на младите оперни дарования, които ще се представят в гала-концерта. Те имат нужда от вашата подкрепа, аплодисменти и усмивки. Аз ще партнирам на някои от тях, за да ги стимулирам да се раздадат още повече“, призова Татяна Шиварова. Тя отправи апел най-вече към младите хора да присъстват в залата, за да видят и разберат защо техни връстници все още обичат това изкуство и го изучават, пък може и на тях да им хареса.

По време на концерта ще бъде изпълнен италиански репертоар – арии и дуети от Доницети, Пучини, Верди, Белини. На оперните таланти ще акомпанира съпругът на Татяна Шиварова- диригентът Марцио Фулин.

Концертът „Млади криле“ ще се състои на 20 юни от 19.00 ч.в зала „Сливен“. Билети за него могат да бъдат закупени в Синята къща на ул.“Макгахан“ 6 където се помещава Център за социална интеграция. Част от парите, получени от продажбата на билетите ще бъдат дадени именно за хората с лека умствена изостаналост, които посещават този център, посочи още оперната певица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук