Организират Национален ученически конкурс по повод 180 години от рождението на Хаджи Димитър

Национален ученически конкурс по повод 180 години от рождението на Хаджи Димитър ще се проведе тази година в Сливен. Организатори на инициативата са Община Сливен, Регионално управление на образованието–Сливен, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, Художествена галерия „Димитър Добрович“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“. Националният ученически конкурс за есе, стихотворение, рисунка и мултимедиен проект е на тема: „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“ и в него могат да участват ученици от цялата страна.

За есе могат да участват ученици на възраст от Ⅴ до Ⅻ клас, разпределени в 3 категории. В конкурса за стихотворение могат да се включат деца от Ⅰ до Ⅻ клас, разпределени в 4 категории. За рисунка могат да участват ученици от Ⅰ до Ⅻ клас, разпределени в 3 категории. В конкурса за мултимедиен проект участие могат да вземат деца от Ⅴ до Ⅻ клас, разпределени в 3 категории.

Статутът със специфичните изисквания може да отворите в прикачения файл, както и на електронната страница на Община Сливен: www.sliven.bg.

Творбите за участие се изпращат на адрес:8800 Сливен бул. „Цар Освободител“ 1 Община Сливен Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ За конкурса, посветен на 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър

Или, когато това е възможно, като прикачен файл на електронен адрес: dorakumanova@abv.bg .

Крайният срок за изпращане на творби за участие е 17 април /включително/. Награждаването на участниците ще бъде на специална церемония /в рамките на програмата на Майски дни на културата „Сливенски огньове“ – 2020 г./.

За допълнителна информация: Дора Чанева – гл. експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ тел. 044/611221; 0879599053 e-mail: dorakumanova@abv.bg

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук