Осветяват почти всички пешеходни пътеки в Сливен, а маркировката се освежава със светлоотразителен материал

Почти всички пешеходни пътеки в Сливен да бъдат осветени, това решение е прието на заседание на Общинската комисия по безопасност на движението. 15 от тях вече имат осветление, ще се премине към осветяване и на останалите с цел намаляване на инцидентите, които се случват там, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен главен инспектор Илиян Николов.

Седем пешеходни пътеки в Сливен са осветени благодарение на Ротари клуб

На заседанието са представени най-опасните места, на които настъпват пътно-транспортните произшествия. По предписание на Пътна полиция по булевардите е премахната растителността, която пречи на видимостта както на пешеходци, така и на шофьори. От полицията приканват пешеходците да пресичат пътното платно само на определените за това места. С цел ограничаване възможността за пресичане на места, които са забранени за това, са направени предписания на стопаните на пътя за  поставяне на преградни съоръжения където това е възможно.

По думите на комисар Николов, пътната маркировка в региона се освежава като се използва специален материал, които отразява светлината и увеличава видимостта на водачите. „През предстоящия сезон се стъмва рано, хората носят и по-тъмни дрехи, намалява се видимостта – затова приканваме към внимание и толерантност всички участници в движението. Най-много пострадали и с най-тежки увреждания при пътно-транспортни произшествия са точно пешеходците“, посочи още той.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук