Основно училище „Христо Ботев“ в Самуилово е големият победител в юбилейния футболен турнир

Основно училище „Христо Ботев“ в сливенското село Самуилово е големият победител в тазгодишния Есенен футболен турнир. В спортната надпревара, която през настоящата година чества 10-ия си рожден ден, сили премериха около 120 деца от училищата в селата в общината и в кв. „Речица“ . Купите и наградите на финалистите връчи зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Тя поздрави треньорите и децата за усилията и отговорността към спортното предизвикателство. Чиликова отбеляза още, че турнирът е стимул за децата да се развиват, да живеят по-активно и да бъдат още по-социални.

На второ място останаха „Св. Св. Кирил и Методий в кв. „Речица“. Трети се наредиха ОУ „Найден Геров“ в  село Гавраилово. Четвъртото място остана за  отбора на „Св. Св. Кирил и Методий“ в Камен.

За класиралите се от първо до четвърто място, наградите бяха разпределени, както следва – 500, 300, 200 и 100 лв.

Спортното мероприятие се провежда ежегодно в два формата – пролетен и есенен футболен турнир. То е по програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Инициативата е част от приоритетната програма на Община Сливен да стимулира децата в обучителния процес и към по-активния и здравословен начин на живот.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук