Осъдиха британския пастор от кв. „Надежда“, но не за блудство, а за данъчни престъпления

Британският пастор от кв. „Надежда“ Даниел Ериксон Хъл е получил присъда от Сливенския Окръжен съд, но не за блудство, а за данъчни престъпления. Припомняме, че през 2019 година британеца беше подсъдим и по друго дело за извършени от него блудствени действия спрямо 8 момчета, пет от които ненавършили 14-годишна възраст към момента на деянията през 2018-2019 г. Производството за блудство обаче е било прекратено, защото всички свидетели са се отметнали от показанията си.

Съдят пастора-педофил, обвинен в блудство с деца от Сливен

Сега Окръжният съд в Сливен е постановил присъда за данъчни престъпления спрямо британския гражданин защото не е декларирал и платил данъчни задължения в големи размери – 3 774 лв. След като е внесъл необявеното данъчно задължение с лихвите, той е бил освободен от наказателна отговорност и му е наложена глоба в размер на 1000 лв.

Британският пастор-педофил от кв. „Надежда“ ще бъде съден и за данъчни престъпления

„На 04.07.2022 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда по НОХД 516/2020 г., с която призна подсъдимия Д. Р. Е., британски гражданин,  за виновен за извършено престъпление по чл. 255 ал. 4, във вр. с ал. 1 т. 1, във вр. чл. 26 ал. 1 от НК, за това, че в периода от 02.10.2017 г. до 30.11.2019 г. в гр. С. в условията на продължавано престъпление е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – 3774.62 лв., като не е подал съответните данъчни декларации, изискуеми по чл. 49 ал. 3 от Закона за местните данъци и такси и Наредбата за определяне размера на местните данъци и такси, приета с Решение на Общински съвет – С., в нито един от случаите на получени дарения от чужбина във валута с обща левова равностойност 114382.43 лв., като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявеното данъчно задължение е внесено в бюджета заедно с лихвите.

За извършеното престъпление, на основание чл. 78А от НК, съдът освободи подсъдимия от наказателна отговорност и му наложи наказание глоба в размер на 1000 лв. в полза на държавата“, гласи постановлението на съда.

Съдът е осъдил подсъдимия да заплати направените по делото разноски в досъдебното производство и пред първата съдебна инстанция.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук