Осъдиха ревнив подпалвач на 4 години затвор

Окръжен съд Сливен наложи наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Георги Г., подсъдим за умишлен палеж на сгради, собственост на мъж от село Божевци. Причина за палежите било желанието на извършителя да отмъсти на бившата си приятелка и новия й мъж.

Престъпните деяния са осъществени на 23.01.2019 г. и на 11.04.2019 г.в селото. На първата дата е запален плевник (на стойност 23 147 лева). От пожара са последвали значителни вреди и е имало опасност той да се разпростре към съседна жилищна сграда. На втората дата е запалена жилищна сграда – къща (на стойност 54 494 лева). От този пожар също са  последвали значителни вреди и е имало опасност той да се разпростре към съседна жилищна сграда. От пожарите двете сгради са били силно увредени.

По време на разследването е установено, че до палежите се е стигнало след скандали и поредица от закани, отправени от подсъдимия към пострадалия. Причина за тях бил фактът, че пострадалият живеел на семейни начала с бившата интимна приятелка на Георги Г. Подпалените имоти са били необитаеми. Подсъдимият извършил палежите воден от желание да отмъсти, в каквато насока били и отправените преди престъплението заплахи.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук