Осъдиха турски тираджия на 4 год. затвор заради причиняване смъртта на бебе, телесни повреди на друго дете и на майка им

Ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо турски гражданин, подсъдим за причиняване по непредпазливост смъртта на бебе и телесни повреди на друго дете и на майка им, настъпили при ПТП, е постановил Окръжен съд Ямбол.

По време на разследването е установено, че обвиняемият турски гражданин е управлявал товарен автомобил с прикачено към него полуремарке. Пострадалите се движили в лек автомобил, управляван от бащата на двете деца. Движението на двата автомобила в противоположните ленти на пътя се е реализирало при мокра асфалтова настилка, запазена, с ясно различима маркировка – прекъсната осева линия, разделяща платното на две симетрични ленти. Д.К. преминавал десен завой със скорост от 87 км/ч. Позволената скорост в тази част на пътния участък била 50 км/ч. Поради превишената скорост обвиняемият загубил управление на товарната композиция, която в края на завоя изцяло навлязла в лентата на насрещно движение. Така между двете превозни средства настъпил челен сблъсък, довел до смъртта на четиримесечно бебе, тежка и няколко средни телесни повреди на неговата майка, както и средна телесна повреда на двегодишно момче. От удара са настъпили и значителни материални щети, възлизащи на 91 649 лева. Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол е обжалвана пред Апелативен съд Бургас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук