Осъдиха фермерка от Сливенско, опитала да измами фонд „Земеделие“

Осъдиха фермерка от Сливенско, опитала да измами фонд „Земеделие“. На 20 юни  Окръжен съд – Сливен е постановил присъда, с която призна подсъдимата Д. Й. И. за виновна в това, че в Заявление за подпомагане пред ДФ „Земеделие“ представила неверни сведения, че лично отглежда 17 бр. животни в животновъден обект в с. М., общ. С. и по отношение на земеделското й стопанство няма установен втори ръководител по смисъла на §1, т.2 от допълнителната разпоредба на Наредба № 14 от 28.05.2015 г., издадена от министъра на земеделието и храните, за да получи средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз, и за  това, че е използвала не по предназначение финансови средства от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

За извършените престъпления, на основание чл. 23, ал. 1 НК, съдът определи на подсъдимата Д. Й. И. едно общо наказание в размер на две години лишаване от свобода, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на определеното общо наказание за изпитателен срок от три години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от датата на постановяването й пред Апелативен съд гр. Бургас.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук