Отборът на ППМГ “Добри Чинтулов” спечели скоростното изкачване на „Хамам баир“

Отборът на ППМГ “Добри Чинтулов” спечели осмото издание на Купа „Ротари клуб – Сливен” по скоростното изкачване на „Хамам баир“ по маршрут, водещ към паметника в местността. Победителите събраха актив от 38 точки, след като излъчиха индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това е шеста Купа за представителите от гимназията. В проявата, която е под наслов “Напред и нагоре”, се включиха над 300 ученика от 5 до 11 клас от сливенските училища. Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам баир. Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи.

Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите. В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Станимира Димитрова от 2-ро училище с време от 6.16.89 мин. При момчетата 5-7 клас победител стана Димитър Димитров от Трето училище с 5.10.40мин. В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Симона Стоянова от ХI –то училище с 5.53.79 мин. При момчетата от същата възраст победи Петър Петров от ППМГ с време от 5.04.35 мин. В групата на девойките от 10-11 клас с първото място се поздрави Светослава Павлова от ХI –то училище с 5.40.24 мин. В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Божидар Куртев от ПГ по електроника и електротехника с 4.12.90 мин. Всички те получиха медали и тениски, връчени от президента на Ротари клуб – Сливен Митко Митев при закриването на проявата пред паметника на „Хамам баир“.

За победителите бяха осигурени и ваучери от фирма за спортна екипировка в града. За трета година домакините проведоха томбола, която излъчи 15 печеливши участници. Дарик радио Сливен и сайтът „Sliven-sport.com” са медийни партньори на своеобразната традиционна спортна проява. “Ротари клуб” осигури безплатна минерална вода за участниците, футболни топки за отборите и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи. Основният „двигател“ да го има това състезание е Антон Томчев, който изрази благодарност към всички включили се в организацията и провеждането на проявата и обеща, че традицията ще се запази.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук