Отборът на Сливенската полиция стана трети в Националния конкурс „Пътен полицай на годината”

Сливенски пътни полицаи заеха трето място в отборното класиране на провелия се в края на миналата седмица в град София Национален конкурс „Пътен полицай на годината”. Областната дирекция на МВР-Сливен беше представена от началника на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Илиян Николов и младши автоконтрольорите Николай Стойчев и Галин Господинов.
Националният конкурс се провежда за 28-и път като представители на областните дирекции в цялата страна се състезават в няколко дисциплини- теоретичен изпит по специализирана подготовка; оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика; стрелба с пистолет; майсторско управление на автомобил; майсторско управление на мотоциклет.
В дисциплината „Оказване на първа долекарска помощ” първото място спечели представителя на ОДМВР-Сливен младши автоконтрольор Николай Стойчев. Той е дългогодишен служител на сектор „Пътна полиция”-Сливен и един от основните представители на отбора на областната дирекция. През 2015 година той печели Националния конкурс и става пътен полицай на годината. Заемал е призовите места във всички дисциплини, като няколко пъти е печелил първо място за майсторско управление на мотоциклет и теоретичните изпити по специализирана подготовка.
Другият наш участник Галин Господинов се класира четвърти в крайното индивидуално класиране на 21 точки от победителя Румен Евтимов от ОДМВР-Перник.
Победителите получиха наградите си на официална церемония в София в присъствието на заместник-директора на ГД „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров, началника на отдел пътна полиция в ГДНП комисар Димитър Мичев, председателя на СБА Емил Панчев, зам.-председателя на БЧК д-р Надежда Тодоровска, директора на ИААА Бойко Рановски, зам.-председателя на ДАБДП Мария Лазарова, както и предходни ръководители на „Пътна полиция“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук