Отварят улицата, затворена от строеж на хотелиер, а на него е съставен акт

Отварят улицата, затворена от строеж на хотелиер, а на него е съставен акт. Непроходимата за автомобили повече от година ул. „Професор Константин Иречек“ в Сливен ще бъде отворена до края на тази седмица. Това съобщи днес кмета Стефан Радев по повод материал на Slivenpost.bg за недоволството на живущите в близост до строителния обект на сливенския бизнесмен и общински съветник Радостин Бозуков.

„Има съставен акт за административно нарушение, тепърва ще се определя санкцията по наказателното постановление, сега само е констатирано нарушението. Имаме уверението,че през тази седмица, ограждението ще бъде премахнато и улицата отворена“, коментира още той.

Граждани се жалват, че една година улицата им е затворена заради строеж на сливенски хотелиер

По думите му, в Общината има сигнали и за други строители, които затварят тротоари или улици. „Опитваме се да търсим баланс да са защитени и интересите на гражданите, и строителите да си реализират обекта, но когато има някакво нарушение се реагира на него“, посочи Радев.

Припомняме, че въпросната улица зад хотелски комплекс „Национал“ освен, че е непроходима с кола, е затрупана и от разхвърляни строителни отпадъци, които стоят месеци наред, а по-леките от тях вятъра разнася по дворовете на живущите в близост. Недоволните отправиха призив чрез нас към хотелиера да разчисти улицата и да я освободи за свободно преминаване и към Общината да реагира на случващото се.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук