Откриват изложба, посветена на безопасността на пътя

Изложба от плакати, посветени на безопасността на пътя ще бъде показана днес пред художествената галерия „Димитър Добрович“. Тя ще бъде открита в 10.30 часа от директора на гимназията Александър Дойчинов и областния управител Чавдар Божурски.

Изложбата е част от кампания на Европейската мрежа на службите за пътна безопасност, която си поставя за цел да намали до нула, поне за един ден, броя на загиналите при пътно-транспортни произшествия. Дните на безопасността на пътя „Остани жив! Пази живота!“ ще се проведат в ЕС от 16 до 22 септември и ще съвпаднат с традиционната Европейска седмица на мобилността. В нашата страна 16 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

„Екипът на областната администрация подкрепя европейската инициатива. Ние разказахме за нея най-напред в семействата си, защото сме разтревожени от безразсъдството по пътищата и защото вярваме, че за важните неща трябва да се разговаря първо вкъщи. Вярваме също, че отговорността и на пешеходците, и на водачите на автомобили трябва да е безсрочна. Нашите деца и внуци знаят, че символът на кампанията е числото 0 /нула/ и че с 0 тежки произшествия трябва да преминава всеки ден“, се посочва в информацията от учреждението.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук