Откриха тялото на Атанас Скатов

Тялото на Атанас Скатов е открито и хеликоптер на пакистанската армия в момента го транспортира от Базовия лагер към Скарду. Това съобщават за БНР от пакистанската агенция, която обслужва експедицията на място.

Шерпи търсят Атанас Скатов, изчезнал е след неуспешен опит за нощно изкачване на К2

Скатов изчезна в подножието на К2. Той е паднал на връщане от Лагер 3, след опит да атакува вторият по-височина връх в света. Това съобщи в Twitter специализираната фирма за височинни експедиции Alpine Adventure Guides.

Причината за инцидента не е във въжетата, те са били абсолютно здрави, заявяват пред БНР от непалската агенция по повод информация в български медии, че инцидентът е станал заради скъсване на въже. Предполага се, че Скатов се е изпуснал и затова е паднал.

Сливналията е пристигнал благополучно в Лагер 3 вчера около 18.30 часа. Атаката на върха трябваше да започне около 23 часа, но е прекратена заради силен вятър, съобщават от екипа на Скатов в социалните мрежи. На връщане към Базовия лагер въжето на Скатов се е скъсало. Данни от GPS тракера му показват, че е паднал от близо 400 м.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук