Отличиха осем полицейски служители с приза „Полицай на месеца”

Осем полицейски служители бяха отличени с приза „Полицай на месеца” на тържествено събрание вчера. Старши комисар Димитър Величков директор на Областната дирекция на МВР в Сливен връчи отличията на служители от криминална и охранителна полиция към дирекцията за месеците от юли до октомври.

Призът „Полицай на месец ЮЛИ” получават Веселин Русев старши инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен и Живко Кутулов младши експерт в участък „Надежда” при РУ-Сливен за работата им по разкриване на две кражби на парични средства в големи размери от офис на фирма в Сливен, извършени в различен период от време през 2018 година.

„Полицай на месец АВГУСТ” става инспектор Пламен Стефанов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен за разкриване на незаконна търговия с горива и неплащане на акциз в големи размери. Незаконната дейност е осъществявана на територията на област Сливен и Бургас.

Отличието за месец СЕПТЕМВРИ отива при служител в сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. Наградата получава инспектор Георги Топалов за работата му по противодействие на битовата престъпност и в частност по разкриване на серия от домови кражби, извършени  в сливенския квартал „Комлука”.

Призът „Полицай на месец ОКТОМВРИ” е колективен. Той се присъжда на служители от патрулно-постова дейност в районните управления на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Екипите получават приза за работата си по осигуряване на обществения ред и за съществен принос в противодействието на разпространението и употребата на наркотични вещества.

Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен, от името на своите колеги приза получи Живко Диманов-командир на отделение.

Група „Охрана на обществения ред” към РУ-Нова Загора, наградата получи Станчо Даниелов-командир на отделение.

Патрулно-постова дейност към група „Охранителна полиция” в РУ-Котел. От името на наградения екип плакета получи Янко Христов -водач на патрулен автомобил.

Патрулно-постова дейност към група „Охранителна полиция” в РУ-Твърдица. Призът беше получен от Коста Нуков командир на отделение.

Беше връчена и награда за постигнати високи спортни резултати в турнири на МВР на Георги Кайраков, полицай в сектор „Криминална полиция” при РУ-Нова Загора.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук