Отложиха делото срещу похитителя на банковите служителки в Сливен

Снимка:БГНЕС

Стефан Стефанов, който на 27 март 2011 г. държа като заложници 6 банкови служителки и простреля охранител, иска да излезе на свобода, за да се събере с приятелката си, която още го чака. 36-годишният мъж се изправи пред Софийския градски съд, за да помоли да го пуснат от затвора, предаде „24 часа”.

Стефанов излежава 15-годишна присъда за опит за грабеж на банковия клон в Сливен и близо 40 часа бе държал като заложнички служителки.

„Много съжалявам за случилото се”, каза Стефанов преди началото на заседанието. Той обясни, че е направил своята равносметка и че никога не би сторил това, ако може да върне времето назад. Стефанов не разкри с какво смята да се занимава, ако бъде пуснат. Добави обаче, че от 6 месеца е в затвора в Кремиковци и работи на вътрешен обект. Не каза с какво се занимава. Според него, се е поправил зад решетките.

Съдът обаче отложи делото за трети май, защото липсваше справка от пробационен служител, както и становище на психолог. Самият Стефанов каза, че е разговарял с психолога в затвора в Кремиковци. Според администрацията на затвора, мъжът все още не се е поправил напълно, за да излезе на свобода.

В справка от февруари месец се твърди, че действително Стефанов осъзнавал стореното от него, но все още имало риск, ако напусне килията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук