Отново започват съвместни проверки за изпълнение на противоепидемичните мерки в Сливенско

„Съвместни проверки за изпълнението на противоепидемичните мерки започват в Сливенска област. Те ще се извършват от екипи на РЗИ , полиция и Инспекцията по труда във всички обществени обекти-търговски , хранителни, институционални. Основната цел е да се напомни на хората какво да правят, а не да бъдат глобяват, въпреки, че вероятно и такива случаи ще има“, каза областният управител Минчо Афузов. мерките са набелязани по време на провелото се днес заседание на Областния кризисен щаб, в което са участвали представители на РЗИ, на ресторантьорския бранш и на общинското предприятие „Пътнически превози“.

Превантивни мерки ще бъдат приложени и в образователния сектор, посочи Афузов и уточни, че в рамките на седмица всички родители ще получат имейли чрез образователните платформи с презентация на РЗИ за ползата от ваксините при възрастните и при децата над 12 години и за противоепидемичните мерки. Областният управител допълни също, че голяма част от учителите в Сливенска област не желаят да бъдат ваксинирани.

От ресторантьорския бранш пък държат на съвместната работа с институциите, за да са наясно и да приведат обектите си в правилен вид, за да са по-малко рискови за посетителите.

Болните в областта продължават да се увеличават zarazenite s Kovid-19, само за последните четири дни хоспитализираните от 13 са станали 26. На фона това не са много желаещите да се ваксинират. Очаква се до края на месеца в областта ваксинираните да са около 50 хиляди, каза още областният управител.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук