Отчитат висока събираемост на глобите за силна музика

50 % от наложените глоби за нарушаване на нощната тишина в Сливен се заплащат. Санкционираните си плащат актовете между 100 и 500 лв., за да могат да си получат обратно музикалните уредби, които са били иззети от полицията. Това съобщи гл. инспектор Димитър Кикьов – началник на РУ Сливен.

По думите му, една от причините за високата събираемост на тези глоби, се дължи на факта, че музикалните уредби са с цена доста по-висока от стойността на наложената глоба. „Органите на реда постоянно извършват проверки по това направление и няма сигнал, който да не е проверен“, допълни Кикьов.

Той поясни още, че при първо нарушение, лицето може да мине само с предупреждение. Ако обаче е системен нарушител или пък вече е минал полицейски патрул и е отправил предупреждение лицата да намалят музиката, а те не са го направили, се съставя акт по Наредба №1 на общината, озвучителната уредба се изземва и се ползва като доказателство. Актът се изпраща на Община Сливен за издаване на наказателно постановление и след като бъде заплатена глобата, уредбата се връща, посочи още инспекторът.

Димитър Кикьов припомни, че през последните няколко дни при полицейски проверки за нарушаване на нощната тишина, в кварталите „Надежда“ и „Комлука“ са иззети 9 уредби, а петима нарушители са били арестувани за неизпълнение на полицейско разпореждане.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук