От ВИК Сливен не са съгласни с КЕВР цената на водата да бъде намалена

От ВИК Сливен не са съгласни цената на водата да бъде намалена със 17 %. Градът е един от 16-те района където предстои поевтиняване на ВИК услугите.

Новите цени на водата от 1 януари догодина, бяха обсъдени днес от Комисията за енергийно и водно регулиране. В седем града се предвижда ВиК услугите да поскъпнат, като най-голямо увеличение ще има в София и Разград – 6%.

В други 16 района обаче предстои поевтиняване с до 22%. Най-висок процент на поевтиняване се очертава за Видин – с близо 22%, в Сливен – 17%, в Ямбол и Добрич – 14 до 15% .

На откритото заседание представителите на ВиК дружествата, за които се предвижда намаление на цените, заявиха, че това ще ги доведе до тежки финансови затруднения, воден режим, неизпълнение на проекти по оперативни програми и дори до фалити. Според тях регулаторът е следвало да отчете възникнали затруднения като влошените климатични условия, високите разходи за електроенергия в резултат на повишените й цени, както и необходимостта от повишаване на ниските възнаграждения в сектора.Ако бъде прието намалението, те ще обжалват решението на регулатора.
Окончателното решение предстои.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук