От всички училища в областта има заявки за изследване на учителите и непедагогическия персонал за Ковид-19

Безплатното изследване на учителите и непедагогическия персонал за COVID-19 с бързи антигенни тестове започна в Сливен днес. Утре предстои изследването и в общините Нова Загора, Котел и Твърдица, а в средата на седмицата и за малките населени места в Сливенска община, съобщи Милена Чолакова-началник на РУО Сливен.

Изследване е заявено във всички 69 училища на територията на Сливенска област. Ако има желаещи, които не са се заявили предварително за тестване, те ще бъдат включени в списъците през тази седмица.

Към момента няма информация за учебно заведение, което да е без нито един желаещ да премине през това изследване. В същото време има и училища с почти 100-процентно желание за изследване.

„Кампанията ще продължи до 3 февруари, след което ще имаме информация за моментното състояние на здравето на работещите в училищното образование”, посочи още тя.

По думите й, вече се създава организация и за имунизацията на учителите и непедагогическия персонал. Списъците също са отворени. Желаещите могат  да се включат по всяко време.

От 4 февруари започва присъственото обучение и на по-големите ученици.  Според Чолакова, училищата на територията на Сливенска област са готови да посрещнат учениците, но все още няма упътване от образователното министерство, кои класове ще започнат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук