От Детския комплекс организизраха Ателие по приложни изкуства и рисуване за участниците в Международния детски фолклорен танцов фестивал

Ателие по приложни изкуства, рисуване и наблюдение организира днес Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен. Инициативата е в рамките на 24-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“. Децата имаха възможност да творят в четири сектора – „Народни носии от Сливенския край“, „Декоративни чинии“, „Карнавални маски“ и „Моят фестивал“. 14 групи се включиха в Ателието. Това са танцовите състави на гостуващите държави – Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция, както и Домакините от българските състави „Тракийче“, „Мераклийчета“, Бисерче“, „Детелина“, „Аглика“, „Яворче“ и „Българче“.

„В двата центъра за творчество – „Декоративни чинии“ и „Моят фестивал“, младите участници имаха възможност да проявят въображението си, като нарисуват декорации върху чинии характерни за техните държави и родния им край, както и да покажат традиционния за Сливен детски фолклорен танцов фестивал през своя поглед. Всяка година от Детски комплекс организираме такива ателиета и винаги децата с емоция и старание показват възможностите си в областта на изкуството“, каза Валентина Недева, ръководител на групата по приложни изкуства към Детски комплекс. Всички творби бяха подредени в изложба.

Ателието по приложни изкуства е част от Творческата работилница, която се проведе днес в рамките на Международния детски фолклорен танцов фестивал. Фестивалът ще приключи с гала-концерт на 27 май в Драматичен театър „Стефан Киров“. Началото е от 18 ч.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук