От днес полицията проверява дали автомобилите ни са готови за зимата

Акция „Зима” започва от днес. Въпреки, че времето все още е хубаво, служителите на пътна полиция започват засилени проверки за готовността на автомобилите за снега.

Водачите вече трябва да шофират с гуми, пригодени за зимни условия или протекторът им да бъде над 4 мм., съобщи старши инспектор Диян Митев, от сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Полицаите ще проверяват още дали фаровете са настроени правилно, както и дали стъклопочистващата система е в изправност.

От тази година КАТ няма да дава толеранс на шофьорите – санкции ще се налагат при регистриране на нарушение. За неизрядни чистачки и светлини глобата е 50 лв., а след 15 ноември „Пътна полиция“ ще санкционира водачите и за зимни гуми.

В ОДМВР-Сливен е създадена организация за осъществяване на целите на акцията и постигане на значителни резултати, като са предвидени три кампании. От днес до 10 ноември ще се проведе първата под наслов „Безопасни превозни средства през зимата”, а 6 ноември е обявен за ден без жертви велосипедисти на пътя. От 11 до 20 ноември ще протече втората кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, 13 ноември е обявен за ден без пешеходци жертви на пътя. На 20 ноември е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътни произшествия, като акцията традиционно ще се проведе през третата неделя на месец ноември. Третата кампания е от 21 до 30 ноември „Безопасно шофиране през зимата”. В ОДМВР-Сливен са предвидени специализирани операции за всяка от кампаниите, каза още инспектор Митев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук