От утре: Маските в магазините отново са задължителни

Неопренова маска за многократна употреба - Бяла

„Анализ на седмична основа показва увеличение на заразените и неспазване на дисциплината от голяма част от българските граждани. Това дава основание без да въвеждаме някакви нови тежки мерки да се обърнем към българските граждани да спазват действащите мерки“. Това обяви на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

В сила от 00:00 часа утре мероприятията на закрито ще бъдат организирани при капацитет на залата до 50% и задължително ще се носят маски. Това се отнася за нощни заведения, кина, театри и др.

В магазините трябва да се спазва физическата дистанция от метър и половина и да се носят маски задължително от всички – включително персоналът.

„Имаме реално увеличаване на броя на случаите, в болниците няма ръст, но е тревожно. С огромно съжаление го казвам – не можем да разчитаме на съвестта на хората. Затова към трите Д (дисциплина, дистанция, дезинфекция) добавяме и „К“ – контрол“, обяви държавния здравен инспектор Ангел Кунчев.

Заради струпванията на хора на едно място глоби по 3 000 лв. ще отнесат ГЕРБ и БСП, които проведоха партийни събирания.

Глобени ще бъдат и от Националния стадион „Васил Левски“. По отношение на мачовете вече ще действа и ново правило – до 1 000 души на сектор.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук