От утре отново ще тестват учениците в Сливен

От утре отново учениците в Сливен отново ще бъдат тествани за Ковид-19, съобщи за Slivenpost.bg Кристияна Станкова- началник на Регионалния инспекторат по образованието в Сливен. „Тестове има до 17 януари. Доставките са от преди Коледа когато заболеваемостта в община Сливен спадна под 250 на 100 хиляди и тестването на децата беше прекратено“, посочи още тя .

Заповедта на директорите за възобновеното тестване вече е разпратена за сведение на родителите. Учениците ще бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове за COVID-19 веднъж седмично в понеделник или в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.

Освободени от тестване са притежателите на зелен сертификат – документ за ваксинация, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук