От 11 октомври големите ученици в Сливенска област минават на ротационно обучение, начален курс ще учат присъствено

От 11 октомври учениците от 5 до 12 клас в Сливенска област минават на ротационен принцип на обучение. Децата от начален курс ще учат присъствено. Това  съобщи д-р Петя Балулова- директор на РЗИ Сливен след проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб за въвеждане на допълнителни ограничителни мерки заради разпространението на Ковид-19. Точните графици за обучение на класовете ще бъдат изготвени от Регионалното управление на образованието в Сливен. По думите й, мерките се налагат заради повишената заболеваемост и преминаването на Сливенска област в тъмночервената зона, на 14 дневна база днес цифрите сочат, че в Сливенско заболеваемостта е 535 на 100 000.

„На този етап това, което ни притеснява е заболеваемостта в училищата, педагогически, непедагогически персонал и ученици“, каза още тя. „За последните две седмици има заболели 60 ученика и 30 човека персонал в училищата. Това показва ръст на болните в ученическа възраст и води до широко разпространение на заболяването. Има филтри в училищата, там също се установяват случаи и са върнати деца, но има и случаи, при които по една или друг причина децата са минали филтър, а по-късно са били положителни на заразата, но са я разнесли сред съучениците си“, коментира д-р Даниела Калева-директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ – Сливен.

По време на заседанието на кризисния щаб са приети още ограничителни мерки, но   д-р Балулова не пожела да ги посочи и да внесе повече разяснения. От думите и стана ясно само, че ще мерките ще действат до края на месеца.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук