От 24 януари учениците в Сливен отново минават на онлайн обучение

Учениците в Сливен и Нова Загора минават на онлайн обучение от 24 до 31 януари. Причината за това е все по-големия брой отсъстващи ученици и учители и много високата заболеваемост от Ковид-19 в тези места. Това съобщи д-р Николина Иванова-директор на Регионалната здравна инспекция в Сливен. Решението за преминаване към дистанционна форма на обучение за учениците от 1 до 12 клас е взето на днешното заседание на Областния кризисен щаб заради усложнената епидемична обстановка.

„След това децата са във ваканция една седмица и след допълнително заседание на щаба ще решим какви мерки ще предприемем, дали ще продължи мярката предвид това, че по време на тази вълна повече боледуват деца“, каза още тя.

В останалите населени места в общините Сливен и Нова Загора както и в общините Котел и Твърдица, продължава присъствения учебен процес.

Доктор Иванова съобщи още, че се преустановява провеждането на планов прием и планови операции за всички лечебни заведения на територията на Област Сливен от 31 януари до 25 февруари.

Работа спират и кварталните пенсионерски клубове. „Това е по предложение на общините и се прави с превантивна цел за един месец. В търговските центрове, молове и пазари, движението трябва да е еднопосочно“, допълни д-р Иванова.

Ръководителят на РЗИ Сливен отправи призив към гражданите да бъдат отговорни и да спазват разпоредените мерки.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук