От 8 ноември започва поетапното пускане на парното в Сливен

От 8 ноември започва поетапното пускане на парното в Сливен, съобщават от “Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов” ЕАД. „Във връзка с понижаване на температурите и постъпили в дружеството заявления за включване на отоплението, Ви уведомяваме, че считано от 08.11.2023г. “Топлофикация – Сливен“ начало на отоплителен сезон 2023г. – 2024г.“, съобщават от централата.
Поетапно включване на отоплението ще се извърши в следната последователност:
– детски градини, ясли, и учебни заведения;
– болнични и здравни заведения;
– жилищни сгради;
– стопански потребители
Във връзка с това е необходимо вътрешните отоплителни инсталации в сградите, както и отоплителните тела в жилищата да бъдат приведени в готовност за работа.
За да се избегнат проблеми и осигури нормално функциониране на вътрешните инсталации, е необходимо:
-Да бъдат приключени всички ремонтни дейности по вътрешните инсталации.
-Да се отстранят проблемите в сгради, в които мазета, абонатни станции, както и коридори, водещи към тях са наводнени, замърсени или със затруднен достъп.
-Вътрешните инсталации за отопление е необходимо да бъдат напълнени от упълномощеното лице, отговарящо за абонатната станция.
-Вентилите на отоплителните тела трябва да се отворят на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.
-В случай, на констатиран проблем с електронните уреди, монтирани на радиаторите, е необходимо да се уведоми топлинния счетоводител, който отговаря за тяхната поддръжка.
Ако някоя сграда етажна собственост не желае да бъде включено отоплението е необходимо да го заяви писмено в Информационния център на дружеството на адрес бул. “Хаджи Димитър” 39.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук