ОУ “Д-р Иван Селимински“ вече си има собствена гора в Сливен

ОУ “Д-р Иван Селимински“ вече си има собствена гора в Сливен. Инициативата за нейното засаждане е на седмокласник от училището.
„На 19 февруари, паметна дата за всички българи, на която отбелязваме годишнина от гибелта на Апостола, поставихме началото на гората на ОУ “Д-р Иван Селимински“.
Всичко започна седмица по-рано, когато седмокласникът Борислав Трифонов предложи: „Хайде да си направим гора на училището! Всичко ще организирам!“. Както и стана – взе нужните за целта дръвчета – бор – 40 бр. и дъб – 25 бр., при акция, организирана от Гората. бг в Сливен. Спечели съмишленици сред съученици, учители и родители, които подкрепиха осъществяването на идеята му“, съобщават от училището.
Теренът за засаждане на дръвчетата е предоставен от община Сливен със съдействието на ландшафтния архитект Емилия Кючукова.
От сливенското училище изказват благодарности на всички родители, баби и дядовци, които са взели участие в засаждането на гората.
„Щастливци сме, че работим в училище, където учениците имат възможността не само да получават добро образование, но и да израстват като добри хора! Щастливци сме и с родители като Вас, готови да подкрепят добрите начинания на децата си“, коментират от учебното заведение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук