ОУ „Д-р Иван Селимински“ отбеляза 24 май с най-голямото си богатство-талантливите ученици

ОУ „Д-р Иван Селимински“ Сливен отбеляза 24 май с най-голямото си богатство-талантливите си ученици. Още от рано сутринта училищния двор се превърна в сцена на пъстра феерия от стихове, танци и песни. Празникът на просвещението и просветителите бе ознаменуван от детския талант, развит и подкрепян от най-добрите стожери-учителите.

По време на официална церемония, награди за своя труд получиха изявени ученици и учители. На тържеството, посветено на Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, от името на областния управител Минчо Афузов поздравление поднесе заместничката му Димитринка Петкова. „Учителската професия е благословена и творческа, защото учителите са ваятели на детските души и палят огън в сърцата им. Мили ученици, обичайте българския език, пишете и четете на книжовен език – така ще запазите своята отговорност, самосъзнание и достойнство, че сте българи“, каза зам.-областният управител.

Поздравление към учениците и педагозите отправи и зам.-директорката на учебното заведение-Донка Славова. Като признание за труда им, грамоти бяха връчени на изявени четвъртокласници, спечелили призови места на различни състезания. С грамоти бяха отличени и учители, допринесли за високото качество на учебния процес и с принос за престижа на ОУ „Д-р Иван Селимински“.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук