Официално: Новият парк по поречието на р. Асеновска ще се казва „Асеновец“

Снимка: архив

Новият парк по поречието на р. Асеновска ще се казва „Асеновец“, това решиха днес общинските съветници. След дебати на днешната сесия беше прието и предложението за проект на Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Сливен. Според него Община Сливен ще трябва да дава по една минимална заплата за раждането на всяко дете. Родителите на детето трябва да отговарят обаче на няколко условия- да имат средно образование, да са навършили 18 години, да са жители на общината и да нямат задължения към нея. Предложението беше направено от Деян Дечев от БСП.

Общинският съвет гласува предложението да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ проф. Иван Русев, за изключителен принос за популяризиране името на град Сливен и общината.

Сред приетите от общинските съветници предложения беше и актуализацията на бюджета на общината. По думите на кмета Стефан Радев една от причините, които налага промяната са постъпили средства от спечеленото от Община Сливен тази година дело на две инстанции срещу испанска компания, извършвала строителен надзор по първия воден цикъл. Други причини са свързани с разходи за ремонт на покриви на кметства, читалища, а също и изграждането на огради на гробищни паркове и осветление в пет населени места в общината. Изменението се налага и заради погасяване на стари задължения, свързани с укрепителни дейности по свлачището в село Сотиря. Очаква се средствата да бъдат възстановени на Общината от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Сред гласуваните и приети точки бяха също отчетът за изпълнение на програмата на Кмета на община Сливен и годишните финансови отчети на търговските дружества със 100 % общинско участие.

Подкрепа получи и предложението, свързано с откриването на процедура за определяне на съдебни заседатели за съдебния район на Окръжния и Районния съд в Сливен и правила за провеждането й.

Сред приетите точки в дневния ред бяха и разпоредителни сделки с недвижими имоти, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.

Общо 67 точки бяха разгледани и гласувани на днешното редовно заседание. То започна с едноминутно мълчание по повод кончината на общинския съветник Станимир Савов. Неговото място зае Кирил Киряков, който положи клетва като общински съветник.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук