Очаквано управляващите преодоляха и третия вот на недоверие

Очаквано парламентарното мнозинство отхвърли внесения от левицата вот на недоверие към кабинета „заради провала в политиката в здравеопазването“, пише „Дневник“

В подкрепа на третото искане за сваляне на правителството бяха 99 депутати от БСП и ДПС, 133 души гласуваха „против“, нямаше въздържали се. За да е успешен вотът на недоверие, са нужни 121 депутатски гласа.

Дебатите по искането за сваляне на кабинета бяха миналата седмица. Тогава три часа управляващи и опозиция спориха кой може, кой има воля и сили да направи реформа в здравния сектор, който и двете спорещи страни определиха като силно проблемен.

И днес при обяснение на отрицателния си вот и гласуване в подкрепа на правителството от ГЕРБ заявиха, че левицата не е алтернатива на управляващите и не може да предложи работещи решения.

„За всички е ясно, че БСП не може да бъде алтернатива. Те участваха през всички години в проблемите, които днес се опитваме да решим, наслагвани с години“, заяви от трибуната на парламента председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тома Биков от ГЕРБ пък каза, че с гласуването си всъщност е подкрепил и БСП, защото левицата „в това състояние, в което се намира, не знае каква беля ще си стовари на главата, ако почне и да управлява“. Намерете себе си, намерете опции да излъчите алтернатива, докато сте в опозиция, обърна се той към социалистите. И допълни, че БСП не показва „никакви признаци на адекватност“. „Алтернативата на това правителство се нарича хаос и безвластие. Не знаете, ако съборите това правителство, какво ще правите“, каза още Биков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук