Очаква се засилен полицейски контрол по празниците

Засилен полицейски контрол се очаква през празничните дни в края на годината. Специализирани операции по пътна безопасност, незаконна търговия с акцизни стоки и храни, нерегламентирана продажба на пиротехнически изделия и дейности по опазване на обществения ред са планирани в ОДМВР-Сливен през предстоящите празнични и почивни дни.

Предстоят проверки в увеселителните заведенията, за начина на охрана и осъществяване на пропускателния режим в тях, спазването на определения капацитет, работно време и режим на работа, пожарната и аварийна обезопасеност на обектите; спазване режима за допускане на малолетни и непълнолетни посетители и на забраните за продажба на алкохол на малолетни, непълнолетни лица и на лица във видимо нетрезво състояние, и за недопускане на посетители с оръжие.

Засилено присъствие на екипи на „Пътна полиция” ще има в дните 20.12.2019г., 23.12.2019г., 27.12.2019г.  и 01.012020г., когато се очаква трафикът да бъде засилен. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главните и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Ще се извършва контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили над 2 тона. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност” за недопускане управление на МПС след употреба на алкохол, наркотици и други упойващи вещества. Засилени проверки ще има в районите на заведения и на входно-изходните участъци в градовете и малките населени места за водачи, употребили алкохол. Ще се следи за спазване на скоростните  режими и състоянието на автомобилите за движение при зимни условия. Контрол по спазване ограничението на скоростта, спазване на предимство и застраховка Гражданска отговорност.

Звената за контрол на общоопасните средства продължават да извършват проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни), в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Припомняме на гражданите, че законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места –  училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт –  включително и в новогодишната нощ. От извършените проверки до момента не са установени сериозни нарушения, съставен е един акт за нерегламентирана продажба на пиратки в град Котел.

Продължават действията на Икономическа полиция по операции срещу незаконната търговия с акцизни стоки- тютюневи изделия, алкохол, горива. Извършват се проверки в търговските обекти, съвместно с Агенцията по безопасност на храните за продажба на стоки със съмнителен произход. Проверяват се зехтини,  млечни храни и продукти, месо, месни изделия, и други. В дните 20 декември – 1 януари ще се извършват проверки за нерегламентирана търговска дейност в централната част на града, в районите на църковните храмове и пазарите.

Всички публични мероприятия в празничните дни ще бъдат охранявани от полицейски служители.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук