Очертават временна маркировка за паркиране по бул. „Панайот Хитов“

Очертават временна маркировка за паркиране по бул. „Панайот Хитов“, решението за това е взето след проведено днес извънредно заседание на Общинската Комисия за безопасност на движението и транспорт по пътищата. На него е обсъден казусът с изграждането на велоалея по булевард „Панайот Хитов“ и възможните варианти за паркиране. След дискусия по време на срещата Кметът Стефан Радев заяви, че Община Сливен ще възложи на проектанта да бъде очертана временна маркировка за паркиране за период от два месеца.

„Идеята е хората да се ориентират в тази организация на движението, да отчетем силните и слабите страни, гражданите да кажат кое им харесва и кое не. Тогава ще решим този въпрос дали да оставим по-широки ленти на платното и да оставим едната лента за паркиране, дали да махнем двете ленти за паркиране или да оставим и двете. Правим прекъснати линии от двете страни, както са планирани, съчетано със знаци за забранено паркиране от 9 до 18 часа“, каза кметът.

На заседанието присъстваха представители на бизнеса в района на булеварда, Общинската администрация, Областната управа, пътна полиция и др. Специалистите смятат, че със стесняването на платната ще се намали скоростта за движение, а с това ще намалеят и пътните произшествия. 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук