Още двама педагози в Сливенско са с Ковид-19

Още двама педагози в Сливенско са с Ковид-19.Общо трима са новозаболелите с коронавирусна инфекция, които са хоспитализирани, съобщиха от Областния кризисен щаб. Двама пациенти са от община Сливен, един – от община Котел. През последното денонощие 11 са жителите на Сливенска област, които сапреболедували коронавирусни инфекции.

Заразените педагози работят в различни учебни заведения и няма свързаност между случаите. Няма данни да са имали контакт със заразени лица, уточняват от РЗИ.  Установени са контактните им лица в служебния и семейния кръг, издадени им са предписания за домашна карантина.  Не се налага да бъдат карантинирани учащи се, показват епидемиологичните проучвания. В учебните заведения е извършена дезинфекция.

От Областния кризисен щаб призовават да се спазват противоепидемичните мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, спазването на физическа дистанция от 1,5 метра, редовна дезинфекция на работното място и вкъщи и често миене на ръцете. Срокът на мерките е удължен до 30 ноември.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук