Пари за ремонт на физкултурния салон на ПМГ няма, не дават нито от МОН, нито МФ

Пари за ремонт на физкултурния салон на ПМГ „Добри Чинтулов“ Сливен няма, не са превеждани такива нито от образователното, нито от финансовото министерство, това заяви днес кметът Стефан Радев в отговор на питане на Slivenpost.bg за окаяното състояние на съоръжението, за което ни сигнализираха родители. Припомняме, че заради крещящата нужда от ремонт, в салона не се провеждат часове по физическо възпитание и спорт. Освен от Природоматематическата гимназия, би трябвало там да спортуват и учениците от ГПЧЕ „Захари Стоянов“ и Професионалната гимназия по хотелиерството и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

Физкултурният салон на ПМГ в окаяно състояние, учениците не спортуват, а играят на телефоните си

„Два пъти сме поставяли въпроса и сме искали финансиране, изготвяли сме идеен проект за решаване на проблема с физкултурните салони -с липсата на физкултурен салон на Езиковата гимназия и с лошото състояние на този на ПМГ. До момента нямаме отпуснати средства за тази цел от МОН или от Министерството на финансите, с които сме водили разговори. Надявам се това да стане поне за част от този проект, който имаме“, посочи още кметът.

По думите му, Министерството на науката и образованието е заложило изграждане на физкулутрен салон за Гимназията по туризъм и хотелиерство, която никога не е имала такъв и за Гимназията по икономика. „Дано тази година да бъдат реализирани тези проекти“, допълни той. Кметът поясни още, че училищата имат и друга възможност, а именно могат сами да ремонтират салона си или да си построят такъв. Като пример за това той посочи ОУ „Братя Миладинови“, които в момента сами финансират изграждането на физкултурен салон към школото.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук