Паркът край р. Асеновска вече е открит и достъпен за посетители

Новият градски парк в Сливен, намиращ се по поречието на река Асеновска днес беше официално открит и отворен за ползване от гражданите и гостите на Сливен. Символично лентата на обекта преряза Деница Николова – зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството. За облагородяването на пространството около реката и района на кв. „Република“ са използвани почти 2 млн. и 200 хил.лв., които са отпуснати по програма „Региони в растеж“. Проектът под наименованието „Подобряване на градската среда в Сливен“ е със 100 % безвъзмездно финансиране, уточни Митка Кърлева от Община Сливен, която е и негов ръководител.

Със средствата е извършена реконструкция и озеленяване на площи, изградени са нови и възстановени стари детски площадки, има фитнес на открито и участък за каране на детски велосипеди. Пешеходни и велоалеи, чешмички, скамейки и беседки ще радват посетителите на парковото пространство край реката. Изградени са спротни прощадки за минифутбол, баскетбол и волейбол. Децата ще могат да играят в пясъчник с големи размери, какъвто няма другаде в града, посочи още Митка Кърлева. Той е ограден от ударопоглъщаща настилка, а за родителите отстрани са монтирани пейки.

Тя отправи призив към гражданите да не рушат направеното, а ако станат свидетели на вандалски актове да сигнализират за това своевременно на полицията или в общината.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук