Партията на Слави Трифонов „Има Такъв Народ“ стартира кампанията си от кв. „Речица“

Партията на Слави Трифонов „Има Такъв Народ“ стартира своята кампания в Сливен от кв. „Речица“ на 6 март.
„Тук сме, защото вярваме, че всеки български гражданин трябва да прояви своята воля и свободно да избере хората, които ще го представляват. Нека всеки да гласува, както сметне за правилно, но новото е закодирано в новите хора. Експертите на партията са преобладаващо млади хора, завършили своето образование предимно в чужбина, изградени професионалисти с опит и авторитет в конкретните области на реализация. Вярвам, че те са достатъчно способни и морални, за да инициират и проведат смяната на политическия модел на управление“, каза Владимир Русев – водач на листата на „Има такъв народ“ в Сливен.
Той разясни основните възгледи на ПП „Има Такъв Народ“ в секторите икономика, външни отношения и земеделие, които определи като свои академични и професионални компетенции. Според него, един от основните проблеми на прехода е отказът на политическите фигури за носене на лична отговорност: „Смятам, че мажоритарният вот ще ограничи порочните практики и ще внесе прозрачност за обществото относно процеса на вземане на решения. Така на първо място ще се нареди личната отговорност. Ако самосъзнанието и съвестта на управляващите не сработят, тогава идва наказателната отговорност и накрая, като формален акт – политическата или подаване на оставка от заеманата длъжност“, заяви сливналията.
Според него, друг проблем е липсата на приемственост. „При всяка смяна на управляващите започваме да градим от нулата. Твърдя, че трябва да се направи подробен анализ на свършеното и ако се открият работещи практики, да останат да се прилагат, а порочните да бъдат заместени от други, реално защитаващи обществения интерес, адекватни на съвременните специфики. Ще дам за пример Полша, където и до ден днешен се реализират някои от политиките на Лешек Балцерович.“
Присъстващите на срещата от кв. „Речица“ зададоха своите въпроси към Владимир Русев, касаещи вътрешната сигурност, образованието, корупцията, външните инвестиции, финансова и административна децентрализация и други.
Своите доводи за участието си в политическия проект представи и Пламен Пенчев – общински координатор на местната структура и кандидат за народен представител.
„Приех да заема позицията на общински координатор за Сливен на „ИТН“ с вяра, че ще бъда част от изграждането на новия облик на държавата ни. Създадохме сравнително бързо структурите, доста хора вече ни гласуват доверие и стават членове на партията, а организацията ни е сплотена и амбицирана за работа. На срещите по места досега, се сблъскахме с много проблеми, най-вече от лично естество. На някои от хората успяваме да помогнем, вдъхновени от споделените общи морални ценности. Никой от нас няма политически амбиции и властта не ни блазни, но се чувстваме длъжни пред обществото да излезем от зоната си на комфорт и да се заемем с високите предизвикателства. Излезте да гласувате! Нека всеки да го направи според собствените си убеждения, но ако зачеркнете номер 29, ще предоставите шанс на България да поеме по нов път. Решаващият глас си ти!“, категоричен бе Пенчев.
На срещата в кв. „Речица“ присъстваха и Рени Янкова – председател на областния предизборен щаб, Диньо Добрев – секретар и членове на „Има Такъв Народ“ – Сливен.
Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук