Пастир, оставил незагасена цигара е подпалил пожара край Селиминово

Пастир, оставил незагасена цигара е подпалил пожара край Селиминово. 38-годишният мъж е задържан в РУ-Сливен за причиняване на пожар по
непредпазливост.

Пожарът е възникнал на 29 август в землището на село Селиминово. Сигналът е получен около 13,00 часа за горящи тревисти пощи и иглолистна гора. По първоначални данни пожарът е обхванал обща площ от 545 декара. Спасени са десетки декари гори и насаждения. Не е допуснато пожарът да достигне до населените места в близост.

В гасенето са участвали 38 служители с автомобили и техника на РДПБЗН-Сливен. Верижна машина и военнослужещи от Военно формирование 22220 в град Сливен, над 20 служители на ДГС, РДГ и общинското горско предприятие и над 60 доброволци от селата Селиминово, Голямо Чочовени, Гавраилово, Бинкос и Струпец. В потушаване на пожара е включен хеликоптер, осигурен от Министерство на отбраната.

Криминалисти на РУ-Сливен започват незабавно работа по установяване причините за
възникване на пожара. След проведени оперативно-издирвателни действия от служители на участък „Запад” на 30 август е задържан 38-годишният Н.С., пастир от село Ковачите. След проведен с него разговор се установява, че по непредпазливост то е оставил незагасена цигара на мястото на възникване на пожара. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук