Пасторът – педофил остава за постоянно в ареста, няма да обжалва мярката си

 

Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови Сливенският окръжен съд за задържания за блудство с малолетни 43 – годишен английски гражданин Даниел Хъл. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас. По съвет на адвоката си Милена Христова, Даниел Хил се е отказал да обжалва. Той не признава вината си и настоява, че е невинен по повдигнатите му обвинения за блудство. На излизане от съдебната зала Хъл отказа коментар, единствените му думи бяха „Бог да Ви благослови“.

Протестиращи роми пред Съдебната палата искат свобода за пастора-педофил

Арестът на английския гражданин бе извършен на 12 септември след осъществена двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен.

43-годишният мъж е задържан около 06,00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома си, в сливенския квартал „Надежда“. В момента на ареста той е бил заварен в едно помещение в присъствието на шест малолетни и непълнолетни лица от мъжки пол. Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната работа с инспектори от Детска педагогическа стая, психолог и разследващи полицаи. В хода на извършените процесуално – следствени действия от жилището и личния автомобил на задържания са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Британският пастор-педофил остава в ареста, обвинен е за блудство с четири момчета

Срещу Хъл е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен, като е документирано, че лицето е осъществявало неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от Сливен.

Докато извършвал противоправните си деяния Даниел Хъл е легитимирал престоя и контактите си с децата от квартала като се представял за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

Докато се гледаше мярката на пастора, няколко десетки жители на „Надежда“ протестираха пред Съдебната палата с искане за освобождаването му.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук