ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен стана на 60 години, посрещна ги с поглед устремен в бъдещето

ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен стана на 60 години и ги посрещна с поглед устремен в бъдещето. Вълнуващи емоции, букети, торта и музика бяха част от празничната палитра в сливенското училище, което днес отбеляза своя юбилей.

Юбилеят на гимназията събра в празнично украсената зала училището поколения ученици и учители,приятели, ръководители на фирми и предприятия,някои бишви възпитаници на школото. Специална презентация припомни началото на училището, а всеки гост на празника получи възможност за пътуване между миналото и настоящето на гимназията, дала на страната ни млади, горди, талантливи и можещи млади хора.

В приветствието си към присъстващите кметът изтъкна важната роля на гимназията и приноса й за развитието на образованието в Сливен. Той подчерта, че са големи перспективите пред завършващите училището.

„Гимназията по електротехника и електроника „Мария Кюри“ е част от гръбнака на професионалното образование в Сливен. През годините индустрията се променя, цели отрасли, които са били основен потребител на кадри от професионалното обучение, сега или ги няма или са силно трансформирани, но се появяват нови предизвикателства. Убеден съм, че на базата на традициите, които има тази гимназия, ще бъдете важна част от цялата инфраструктура на икономическото развитие на нашия регион“, каза кметът.

Той благодари на всички преподаватели и ръководители, които през годините са подготвяли учениците, давали са им солидна основа, мотивация и вдъхновение. Стефан Радев подчерта, че бивши възпитаници на гимназията днес са успешни ръководители, научни работници, мениджъри, което е най-големият атестат за качеството на образование, което се дава в училището.

Кметът връчи Плакет на Община Сливен на директора Татяна Башева-Кънева по повод 60 години от създаването на гимназията.

Тя благодари на Стефан Радев и Общината за подкрепата, както и на своите бивши, настоящи колеги и ученици.

„60 години, изпълнени със смисъл и съдържание и възраст за равносметка. Нашата гимназия в своята история и до днес е емблема за качествено образоване в Община Сливен. Това е вълнуващ празник за много поколения, оставили трайна следа в летописа на гимназията. Модерното професионално образование е от изключително значение за икономическото развитие на страната, затова неслучайно работим с водещи фирми в областта на електротехниката, електрониката и компютърните науки“, каза в приветствието си директорът на Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Мария Склодовска-Кюри“ инж. Татяна Башева–Кънева.

„Съдбата на стотици семейства е свързана с училището и те се гордеят с това. Огромно благодаря на всички учители и директори, с които съм имала възможност да работя през годините. Това са професионалисти, достойни и мъдри хора. Благодаря и на хилядите ученици, избрали да свържат съдбата си с училището и са повярвали в нас. В тях вложихме най-доброто от себе си, за да бъдат добри хора и отлични специалисти“, посочи още Башева.

По повод отбелязването на 60-годишнината от създаването на гимназията, държавният глава Румен Радев удостоява ПГЕЕ „Мария Кюри“ Сливен със своето отличие плакет       „Св.св Кирил и Методий“
Ръководството на училището получи поздравления за празника си от актьорите Ненчо Балабанов и Васил Василев-Зуека, които са възпитаници на учебното заведение.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук