ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“Сливен отбеляза рождението на своя патрон със състезания и забавления

За поредна година ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“ в Сливен почете своя патрон с вълнуващи и интересни „КЮРИЕВИ ДНИ“.

Една от инициативите, които провокираха учениците на гимназията да творят, бе конкурсът „Есенни багри“, който стартира още в края на месец октомври, а победителите бяха наградени днес. Най интересната украса, която получи и най много гласове в своя подкрепа се оказа тази на 12 б клас.

На 6 ноември възпитаниците на гимназията имаха възможност да видят филма, посветен на патрона училището им „Радиоактивност: Историята на Мария Кюри“.

Тъй като на днешната дата се навършват 156 години от рождението на Мария Склодовска-Кюри, в гимназията днес бе ден, посветен на науката, техниката и спорта. Демонстрационно управление на роботчета, състезание по приложна самотехника, чуждоезиково състезание, конкурси, викторини, разкодиране на шифри и спортен турнир бяха само малка част от забавленията за учениците.

„Всяка година се стремим инициативите, с които отбелязваме празника да са интересни и да дават възможност на нашите ученици да се изявят, да творят и да научат разбира се и нещо ново. Няма по-голяма гордост и удовлетворение за нас, техните учители, когато ги виждаме, как с желание се състезават и искат да  доказват, че са научили и прилагат това, което, за което сме говорили в часовете“, коментира директорът на ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“ инж. Татяна Башева-Кънева. Тя припомни още, че от далечната 1962 година до днес педагогическият екип и учениците следват един завет-завета на великата Мария Кюри: ,,Да черпим от живота мечти, да даваме на мечтите живот!“

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук