ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-Общество сред обществата

Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е вече на 73 години. Хиляди учители, служители и ученици са дали много от себе си и са градили имиджа на училището. Затова ние ги помним и казваме едно огромно Благодаря! Затова, като спазваме традициите, вярваме, че пътят ще е успешен. Активирахме няколко плана, с които да развием максимално контактите и сътрудничеството с обществото извън гимназията: „Бизнес партньори“, „Приятели сред професионалните и иновативни училища“, „Общество на бившите възпитаници“, „Срещи с видни и успели хора“, „Спонсори и благотворители“. И се възхитихме от интереса, който бе събуден!

Много сериозно участие в тези процеси има Ученическият парламент, първият в България – създаден през 1992 г. Той продължава да е подкрепян от стотици участници в него през годините. Така по отношение на лидерството и работа в екип се случват много неща. Наши ученици в дните на самоуправлението заеха различни ръководни и отговорни постове: заместник-кмет на града, началник на РУО, директор, администратори, учители, служители.

Парламентаристите инициираха благотворителни кампании в помощ на бедни и болни хора, организираха мащабен спортен празник и голям концерт с номинации, включиха се във форуми на различни институции, подготвиха срещи с професионалисти на високо ниво – одитори, счетоводители, финансисти, IT специалисти, участваха и се обучаваха в редица лагери и екскурзии.

С радост продължихме участието си в редица международни проекти по програма „Еразъм+“ и разширихме географията на нашите сътрудничества и приятелства. Шотландия, Италия, Румъния, Полша, Турция, Испания, Северна Македония, Португалия, Гърция, Литва… Десетки ученици и учители се обучаваха, гостуваха и посрещаха международни делегации.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището в

Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен! Вярваме, че в общество сред обществата може да има обич и позитивизъм.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук