ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-Гимназия с талантливи ученици

ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е гимназия с талантливи ученици. Нашата философия в този аспект е следната. Въпросът не е просто да се хвалиш или да обявяваш кой е по-по-най. Талантите трябва да се откриват, шлифоват, доразвиват. Без значение в какво училище е попаднал талантът. Интелектът на бъдещите икономисти, прависти, различни специалисти и педагози трябва да се развие навреме и да се обогати с духовност.

Таланти в какви области? В икономиката, технологиите, изкуствата и спорта.

Спортът е на особена почит в училище – стотици ученици са част от  клубове, отбори, състезания, спортен празник. Имаме републикански шампиони в леката атлетика и тласкането на гюле. Силни отбори по волейбол, хандбал, баскетбол и футбол за юноши и девойки. Няколко десетки купи и медали само от последните години /и стотици преди тях/. А волейболът, тази своеобразна лудост? Мощният ни шампионски тим доминира вече пет години.

Изкуствата. Понякога най-талантливите в тази област са перфектни ученици, носители на награди от икономически състезания. Странно, но интересно. Имаме вокални изпълнители, танцьори, театрали, художници, фотографи, литератори. Те са в основата на благотворителността и духовността, без които не можем. Наше момиче стана читател на годината в Регионалната библиотека.

Икономиката и информационните технологии. Множество успехи, награди и сертификати в състезания по бюджетиране, презентиране, бизнес и иновативни идеи, създаване на сайтове и програми, финанси и счетоводство, икономически есета, разписване на проекти, инвестиционни планове и създаване на учебни помагала.

Развиваме ги в около 40 клуба, групи, формации. Тях. Талантите.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището в

Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук