ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-тук успехите в учението и развитието на таланта са ръка за ръка

ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е място където успехите в учението и развитието на таланта вървят „ръка за ръка“. Основната ни задача е да сме полезни на своите ученици, затова освен да усвояват знания и да придобиват компетенции, ние тук им даваме възможност да изявят и развият талантите си в различни области на културата, изкуството и спорта. Това споделя Димитър Добрев -директор на една от най-предпочитаните професионални гимназии в Сливен, който съвсем скоро ще посрещне, новите попълнения от гимназисти. И тази година те могат да изберат да се обучават по една от петте специалности в школото- „Електронна търговия“, „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“, „Бизнес администрация“ и„Икономическа информатика“, а подаването на документи за прием стартира на 5 юли. По време на обучението си, те ще открият своето място и в клубовете към ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, които не са никак малко и в тях има за всекиго по нещо.

Всяка година в училището функционират около 40 клуба, секции, отбори, формации и групи, сформирани във връзка с различни национални програми и проекти.  Извънкласната дейност е изключително богата и обхваща много интереси в областта на културата, спорта, науката и икономическите дисциплини.

„В културното пространство много силно се заявиха отново Ансамбълът за народни танци „Акация”, Мажоретният състав, Театър „Мечтание” и Литературен клуб „Дар”.

Отборите ни по волейбол, хандбал, футбол, баскетбол, тенис на маса, лека атлетика и геймърите спечелиха десетки купи и медали и се класираха на четири републикански финала.

В областта на СТЕМ дисциплините се сформираха клубове „Математически галактики”, „Графичен дизайн”, „Интернет и Уеб технологии”, „Програмиране”, „Чатботи”.

 

Бяха сформирани редица иновативни групи за икономически състезания по бюджетиране, счетоводство, статистика, предприемачество.

Ученическият парламент си създаде стройна структура от екипи, комисии и групи, за да може да подпомага и координира  дейността на формациите – управителен съвет, сценичен екип, самоуправление, охрана и стюарди.

Клубовете имаха десетки изяви, като финалното мащабно мероприятие беше концертът за номинации и награди „Завръщане към себе си”. Там над сто ученици получиха на сцената от ръководителите си призове, награди, благодарности и нашите специални „шоколадови грамоти”, посочват от учебното заведение.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището.

Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен!

 

 

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук