ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-иновативното училище

ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е сред най-предпочитаните професионални гимназии в Сливен и съвсем скоро ще посрещне, новите попълнения от гимназисти. И тази година те могат да изберат да се обучават по една от петте специалности в школото- „Електронна търговия“, „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“, „Бизнес администрация“ и „Икономическа информатика“, а подаването на документи за прием стартира на 5 юли.

Гимназията е иновативно училище от първия списък и вече седем години върви по пътя на новаторството и проектно-базираното обучение. Първият четиригодишен иновативен проект „Въведение в икономиката” стартира с 60 ученици, а настоящият тригодишен проект „По пътя на икономиката и технологиите” обхваща всички обучаеми в Гимназията.

Чрез иновативните предмети се засили интересът към професионалните дисциплини и се изгради система от междупредметни връзки, състезания, образователни продукти и награди за призьорите. Това са Икономика на домакинството, Интернет и Уеб технологии, Имам бизнес идея, Млад предприемач, Икономически теории, Графичен дизайн, Инвестиции, Чатботове в икономиката, Управление на нематериалните активи.

Чрез множеството клубове и групи, подпомагани от Ученическия парламент, иновациите са навлезли в редица предмети и изяви. Отделните формации се подпомагат и предоставят свои продукти за реализиране на общи цели.

В модерната база на училището, иновативните пространства, новия физкултурен салон и учебните стаи на открито чрез отлично технологично оборудване се приемат групи и делегации от сродни професионални гимназии и международни делегации от Литва, Португалия, Румъния, Италия, Турция, Гърция, Северна Македония, Полша, Испания, Шотландия по проекти от Програма „Еразъм+”.

Чрез активна комисия „Връзки с обществеността” и десетки сътрудничества с гимназии, ВУЗ, представители на бизнеса, институции  и НПО споделяме добри иновативни практики от нашия опит.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището.

Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук