ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-училище с разширено изучаване на английски език

ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е сред най-предпочитаните професионални гимназии в Сливен и съвсем скоро ще посрещне, новите попълнения от гимназисти. И тази година те могат да изберат да се обучават по една от петте специалности в школото- „Електронна търговия“, „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“, „Бизнес администрация“ и „Икономическа информатика“, а подаването на документи за прием стартира на 5 юли.

Всички специалности и паралелки в Гимназията са с разширено изучаване на английски език. Учителският екип е много сплотен и координирано не само обучава учениците, но и реализира училищна система за подобряване на интереса и нивото на английския език.

Десетки ученици и учители през последните години участваха в международните ни проекти по Програма „Еразъм+” заедно с представители на десет европейски страни.

Традиционно се провежда „Английската седмица в ПГИ”, като с времето се обогатяват изявите и се разширява участието. През тази учебна година стартирахме с Английската езикова щафета, а по-късно се проведоха „Фестивалът на вратите”, „Изумителната надпревара”, „Европа и аз” и „Най-добър преводач”.

Синхронизираната работа между учители и ученици с помощта на Клуб „Албион” доведе до множество престижни участия и награди. В няколко поредни години наши ученици се класират за финалния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език, имаме победители в областния кръг на олимпиадата, второ място в Националния конкурс за есе.

През тази учебна година учредихме Национален конкурс за есе на английски език, в който се включиха десетки участници от различни гимназии в цялата страна. Така разширихме географията на нашите ползотворни контакти с други училища в България.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището.

Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен!

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук